Handhavingsactie Meent

31/05

Foto: politie

Rotterdam – Net als vorig weekend controleerden politieagenten zaterdag 30 mei en zondag 31 mei tussen 13.00 en 15.30 uur het verkeer op de Meent in Rotterdam. De controle stond in het teken van de aanpak overlast gevende personenauto’s- en motoren. Bestuurders van vaak opvallende voertuigen zorgen op de Meent voor veel overlast en irritatie onder bewoners, winkeliers en passanten door agressief rijgedrag waarbij onnodig (veel) geluid wordt gemaakt.

In totaal controleerden agenten zaterdag 30 mei 54 personenauto’s. Bijna alle voertuigen vielen onder de zogeheten doelgroep van overlastgevende bestuurders. Voor de volgende feiten zijn bekeuringen geschreven:

Voor de volgende feiten zijn processen-verbaal opgemaakt:
1x aanhouding voor overtreden schorsende voorwaarden.
1x wet identivicatie en drugsgebruik in het verkeer
3x geen gordel
1x inbeslagname hennep (gebruikers hoeveelheid)
Zondag 31 mei controleerden agenten 32 auto’s en 13 motoren.

Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor:
WOK meldingen (uitlaat motor)
afval op straat gooien
niet tonen rijbewijs
5x gripzakjes inbeslaggenomen
5x zakjes hennep inbeslaggenomen

De steeds weer terugkerende overlast is velen een doorn in het oog. De acties hebben naast een repressieve kant ook een preventieve kant. De komende periode gaat de politie daarom deze controles voortzetten..