Onverantwoord met baby op arm op scooter

25/05

Foto: politie

Rotterdam – Maandagmiddag zaggen agenten op de Laan op Zuid een scooter in tegengestelde richting tegemoet rijden. Hier zaten een man en een vrouw op, maar de vrouw droeg op haar linkerarm een pakketje, gewikkeld in een dekentje.

Het zag er vreemd uit en agenten vroeger zich af of het echt om een baby zou gaan. De agenten gingen erachteraan en gaven de bestuurder een stopteken. Tot de verbazing van de agenten ging het inderdaad om een baby van nog geen maand oud. De baby is erg kwetsbaar en de situatie waarop zij reden was alles behalve veilig. De ouders gaven aan dat ze onderweg waren naar een afspraak op het consultatie bureau.

De vrouw kreeg een bekeuring voor het onverantwoorde gedrag. Vanwege de veiligheid hebben de agenten moeder en kind afgezet bij het consultatiebureau. De politie heeft ook melding gemaakt bij hulpinstanties.