Oververhitte hond van balkon gehaald; Hond heeft het niet overleefd

24/07

Foto: politie Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft gistermiddag een hond met spoed naar een dierenarts gebracht. De hond zat in de volle zon op een balkon.

Omwonende waren alert en zagen de hond liggen. De hond had geen schaduw, geen water en lag vol in de zon. De politie die ter plaatse kwam heeft de hond van balkon gehaald en naar een dierenarts gebracht. De lichaamstemperatuur van de hond was 41,5 graden. De hond is gekoeld en werd langzaam aan alerter. Artsen hebben gevochten voor het leven van de hond, maar de hond moest toch worden ingeslapen. De houder krijgt proces-verbaal en de politie doet uitgebreid onderzoek.

Let op uw huisdieren met deze hitte. Sluit ze niet op in een auto en zorg dat ze voldoende te drinken hebben en verkoeling krijgen.