Ladykiller in de bosjes

25/09

Foto: Politie

Rotterdam – Dit weekend was het weer raak; de politie haalde vrijdag een airsoftwapen van straat en zondag een klein zilver vuurwapen, ook wel ladykiller genoemd. Niet alleen echte vuurwapens, ook nepwapens zijn verboden.

Airsoftwapen
Naar aanleiding van een melding over jongens met een vuurwapen reden agenten vrijdagmiddag rond half vijf richting de Beukelsdijk . Agenten spraken de jongens ter hoogte van het Weena en de Conradstraat aan en fouilleerden ze. Een van de jongens bleek in het bezit van een airsoftwapen. Een nepwapen dat niet van echt is te onderscheiden, zeker niet op afstand. De drie jongens, van 13, 14 en 15 jaar, mochten mee naar het bureau en zijn na een flinke waarschuwing heengezonden en overgedragen aan hun ouders. De eigenaar van het balletjespistool krijgt een taakstraf via Halt. #Nepvuurwapens #Levensgevaarlijk

Lady killer
Zondagmiddag om 15.30 uur vond een groepje wandelaars aan het einde van de Lepelaarssingel in het Zuiderpark een vuurwapen in de bosjes. Een van de vinders belde meteen de politie. Het vuurwapen bleek een klein zilver exemplaar, ook wel lady killer genoemd. Een hondengeleider kwam het wapen, dat doorgeladen bij een boom lag, veilig stellen en van straat halen.